Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Celebration exkluzív

2013.01.20

A tavaly karácsonytól eltérően idén nem a ruháké, hanem a „vegyiáruké” volt a főszerep, ha sarkalatosan akarok fogalmazni, hiszen pont a vegyszermentesség kapott nagy hangsúlyt. Nővéremnek mosódiót vettem ő nekem mosószódát. Ezen jót derültem, hogy ennyire egy rugóra járt az agyunk.

 

img_0544a.jpg

img_0546a.jpg

 

Mindenki kapott mannaszappananokat tőlem egy-két aprósággal kiegészítve.

Ruhaneműt tekintve a szokásos zokni-bugyi darabok is az ajándéktasakokba kerültek. Ezeket várjuk és örülünk neki. Párom kifejezetten zoknimániás. Sok ilyen darab, amit Anyum választ ki hozzáértően igencsak időtálló és bírja a mosást is.

Szilveszterkor jó pár korábbi és egy-egy új darab is bekerült a repertoárba. Picit beöltöztünk, habár otthon voltunk családi körben. Azért az ételek is megérdemlik, hogy megmutassam őket. Anyukám istenien főz és rengeteg félét készített az ünnepek alatt. 

 

 

kajak.jpg

Aprócska részlet Anyu remekműveiből szilveszterkor. Nem csak jól néznek ki, finomak is voltak.

Két ünnep közt kaptam fizut - az elsőt az új munkahelyemről, ezért ünnep az ünnepben, szerettem volna magam megajándékozni. A legkreatívtalanabb, ha a Fórumba megyek Debrecenbe, mert ott nem kell sokat mászkálni, időt tölteni, hanem megy gyorsan a vásárlás, hiszen egyik üzlet a másikat éri. Igen, aki azt gondolja, hogy órákig szeretek válogatni a ruhák között, téved. Egyrészt fokozott tömegundorom van, másrész roppant türelmetlen vagyok. Az a tapasztalatom, hogy a ruha talál meg engem, tehát az esetek 90%-ában az első meglátás a legjobb.

Az Orsay termékkínálata nagyon szimpatikus számomra, viszont sokallom az árát az ottani termékeknek. Van egy lélektani határ, amit nem tudok átlépni, még akkor sem, ha meg tudom venni és éppen nincs nagy baj belőle. Olyan, mintha a fogamat húznák, amikor fizetek, mert az okoz inkább örömet, ha több kis akciós dolgot veszek, jó áron. Ahhoz több kell, mint csupán egy vaskos pénztárca.

Az Orsay-ban tehát csak próbáltam, mert vitathatatlanul szépek a ruhák, de végül üres kézzel távoztam. A mostani kollekció égkék darabjai azonban teljesen elvarázsoltak. Imádom a világoskéket. :) A H&M leárazásába reményekkel teli vetettem bele maga, meglepetésemre karácsony után egymást taposták az emberek a ruhaüzletekben. Végül ott csalódottan konstatáltam, hogy igen silányak a leárazott dolgok. A Stradivarius barokk mintás miniszoknyájára vadásztam, de nem találtam sehol. Végül meguntam a nézelődést és a sok embert. A Pull & Bear hozta meg az áttörést. Szinte nekimentem az akciós és Andis ruháknak. Egy kék, picit cirmos, szegecses felső és a szokásos P&B stílusú csíkozott hatású miniszoknya költöztek be a szekrényembe.

img_2362a.jpg


 

 

img_2363a.jpg

 

 

A Zarában eddig sosem találtam semmit, pedig neten csak úgy mosolyognak a jobbnál jobb darabok. Végülis ezért van ennyi üzlet, mert mindegyik kicsit más stílust képvisel, még ha néha össze is mosódik a választék. A Bijou Brigitte-et kihagytam. Büszke voltam magamra, hogy ellent tudok állni. Habár, igaz, ami igaz, karácsonyra több fülbevalót is kaptam: kettő virágosat tesómtól, egyet páromtól.

 

szines--attetszo-fuli.jpg

Gabitól

 

viragos-fulik.jpg

Csünitől

 

A két ünnep között 2000Ft-ért estem szerelembe egy kis csokibarna szűtyőbe a piacon. Páromtól pedig megkaptam karácsonyra életem első őszi/téli kollekciós bőrtáskáját. Oh, l'amour.

img_0593a.jpg

img_0651a.jpg

  Szintén szívszerelmemtől van a fejhallgatónak is beillő szőrös F&F fülvédő. Már-már kötelező darab. Nagyon jól melegíti a fület, amikor a sapka sok, de mondjuk fúj a szél és a fülnek jólesik. Egyetlen hátránya, hogy tök süket vagyok benne. Gyalogos közlekedésnél életveszélyes. A lábszárvédő zsibvásáros darab, 300Ft-ért. 

 

img_0622a.jpg

  Karácsonyra vettem még ezt a norvégmintás, hosszított pulcsit a teszveszen. Még nem volt ilyen darabom, ezért csaptam le rá, mivel a fazonja is imponált. Szoknyához, fekete vagy norvég harisnyával hordom.

 

 

renszarvasos-pulcsi.jpg

harisnya.jpg

 

Ez az áttört mintás mustársárga cipőcske pedig vaterás szerelem. Személyesen vettem át ezüstvasárnap egy kedves helyi eladótól, aki nem mellesleg meseszép ékszereket is készít. Nála találtam meg azokat a fülbevalókat, amiket megálmodtam korábban, de sehol nem bukkantam rá - eddig. A Tally Weijl-ben láttam hasonlóstílusút mindenféle élénk színben, de én ezüstöt vagy aranyat szerettem volna, tehát az alapszínekre pályáztam. 

vbarna-felcipo.jpg

 

kupszegecses-fuli.jpg

Nem tartottam tőle, hogy nem kapok elég ajándékot, mégis valahogy elég sok cuccot vettem saját részre is. ;)

unnep.jpg