Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy klassz szegecses ötlet nem csak szegecs imádóknak

2012.10.29

Ha hozzám hasonlón gyakran halogatod a nadrágfellvarrást és csak ritkán jutsz el a varrónőhöz, íme egy ötlet, hogy hordhasd a kiszemelt nadrágot egy párperces művelet után. 

Egyik este a piros vásáros farmeromat kaptam kézbe és amikor fél 10-kor már tizedjére próbáltam befűzni a tűbe a cérnát, rájöttem, hogy ebből megint nem lesz felhajtás. Azt terveztem felhajtom és megöltöm belül, hogy véletlen se csússzon le napközben. Aztán megláttam  a tartóbn a szegecseket...

A csillag alakút választottam.  Ennek két kis fogacskája van és feltéve olyan, mintha a vadnyugatról szabadultam volna. Lehet persze többféle szegecset használni. Ízlés kérdése. A kicsik nem érik át duplán a szárat, a csillaggal mindössze annyi bajom volt, hogy két fogacskája van, ami igen törékeny, főleg, ha a csillag hegye beleakad valamibe.

Szóval szorosan kell felrakni és ha van olyan szegecs, aminek több foga van, nagyobb eséllyel ott is marad. Lehet ritkán, ahogy én: mindkét oldalon kettő, száranként 4 db. Vagy sűrűbben. 

Mivel végleges megoldásnak gyenge, ezért ha megtetszik, a varrónő levághatja a szárat és visszateheted rá a szegecseket újra. Többször felasználható, fel- és levehető a legtöbb szegecs. Legfeljebb a kis kamppója gyengülhet meg/törhet el a hajlítgatástól.  

 

naciszar.jpg