Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínai, turi, márkabolt? Mindegyik!

2012.07.08

Például nívós üzletben a gyűrött, silány műszálás, ámde nagyon divatos és éppen annyira drága cucc nem épp szívderítő látvány. Kínaiban viszont sokszor látom a ruhákon a Made in Italy feliratot és az áruk is drágább 3000-4000Ft, amiért kínai üzletben már fogat szívunk. Tehát a minőség ott van a kínaiban is, a silány pedig a konfekciókban is visszaköszön. 

A darabáras turiban egyedi kincsek lapulnak, mégis ha belegondolunk 1500-2000Ft-ért már újat kapunk. (leárazáskor, akár a C&A-ban.) És mi a helyzet a kilós turival? Nos, aki keres az talál. Érdemes rászánni az időt és a legjobb darabokra lecsapni. Ehhez jól kell ismerni a saját méreteinket, mert sokszor a próba nem megengedett. 

Akár az idei divatra csapsz le teljes áron, akár az olcsóbb, szezonutós darabokat kedveled, van egy stílus, ami te magad vagy. S, hogy ezt miből, hogyan és mennnyiért építed fel, soha nem fogják megkérdezni tőled. A végeredményt fogják kritizálni vgy dícsérni. A legfontosabb mégis az, hogy te jól érezd magad a ruháidban és magabiztosan lépj ki az utcára. 

Tény: akár kínai, akár turi, vagy bármi más, mindegyik típusú ruhaüzlet él és virágzik. Tehát, valamit jól csinálnak. És mi ezért vagy azért, de szeretjük a kínálatukat.

Korábban sokfelé voltam és kisebb dolgokat, kisebb értékben, mint tegnap, de vásárolgattam. Olyan klassz dolog többet, sokat és jót venni. 

Kiterítem a zsákmányt:

Mindkét lábbeli kínai. Valahogy zömmel itt találom meg a számomra kedves darabokat. Talán a széles választék miatt. Már az sem igaz, hogy kevésbé tartósak. Vétel előtt át kell nézni a szegecset, varrást, ragasztást. Ha rendben van, viheted. Sokszor már kínaiban adnak blokkgaranciát, igaz ez általában pár hónap.

A balerinának pici lapos sarka van, ezért szerettem bele, no meg a papaya színe miatt. A raffiás talpú papucsot 1 nappal később vettem egy másik üzletben, ahol a rózsaszín balerina még több fazonban kapható, ja és 600Ft-tal olcsóbb, mint ahol én vettem. :(

Mindkettőért 2800Ft-ot kellett kipengetni. Azért ez nem vészes. 

Virágom-virágom. A divat ezen részét is magamévá tettem, igaz a magam módján. A kínaiban vettem Nyírbátorban. Az egyik 500Ft (kék), a másik 750Ft (zöld) volt. Szerintem jó ár. :)

Turiban volt féláron ez a halványpiros kistáska. Kicsit retrós, de nagyon praktikus kis darab. 445Ft volt. Éljen a patent! A mai napig szeretem ruhákon is. 

Butikos, mentaszínű darab. 980Ft volt. A sarokban, leghátul volt felakasztva a többi mögött. Ezért érdemes az elrejtett zugokban is körbenézni. Te rejtettél már el valamit a hátsó sorban, hogy később visszamenj érte? 

IMÁDOM! Ezért hagytam a végére. A kínaiban bukkantam rá. Igazi kihívás volt. Durván zsúfolt az üzlet. Amikor megláttam a szoknyát, nem is vittem magammal a fülkébe, mert nem hittem el, hogy jó lehet. Aztán mégis felpróbáltam és tökéletesen passzolt. Meg voltam róla győződve, hogy kicsi. És nem. Előtte a H&M-ben vettem egy szintén mentazöld kitűzőt. Meglett a helye. Gondoltátok, hogy a rózsás kitűző szoknyán is jól mutat? A szoknya, kb. 2300Ft, a kitűző 790Ft. Anyum szerint a csíkos menta felsővel aranyos. Nem rossz, de szerintem hatásosabb egy papaya, kék, vagy napsárga toppal. Idén bátran lehet keverni az élénk színeket, max 3 színig.