Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szegecs, szegecs hátán

2012.09.29

 Egyfelől a bennem rejlő vagányság, azt mondta, hogy fogd, vidd, ragadd el, míg a nő bennem mereven elzárkózott ettől a túlzottan markáns, erős divatelemtől, attól félve, hogy masszív és katonás lesz a viselet. Régebben ez nem tisztult le a divatban, nem is lett tigazán áttörő divatelem. Nem úgy most. A stílusdiktátorok ügyesen felismerték, hogy megfelelő fazonnal, anyaggal, leheletnyi szegeccsel a nő is megmarad kellő mivoltában és egy leheletnyi vagányság is kerül az öltözökbe, ami még a férfiakat sem riasztja el. 

Amikor elkezdtem előkeresni a régebben vásárolt őszi kabátokat, táskákat, cipőket, meglepő felfedezést tettem magamról. Akárcsak az etno nyáron, az elmúlt években észrevétlenül férkőzött be a ruhatáramba a szegecs. 

Az a fajta ember vagyok, aki szeret lázadni az aktuális dolgok ellen. Nem néztem meg a Harry Pottert, a Gyűrűk ura egy részét sem, sőt a Mátrixot sem, pusztán azért, mert akkor mindenki ezekért a filmekért volt oda. Nálam pontosan ellentétes életérzést keltett. Ugyanígy vagyok a divattal is. Tehát ami trendi,abből kiválasztom azt, ami nekem kell, képes vagyok rajongani mintákért és stílusokért, éppúgy elvetni azokat, ha nem érzem közel magamhoz. 

Példaként a csípő nadrágokat nem szeretem, de a hónaljverdesőt sem. Anyagtól és fazontól is függ, hogy melyiket szeretem éppen, a csípőt biztosan nem. Valahol a köldök magassága vagy éppen picivel alatta, van a válaszvonal igen és nem között. :) A csípő fazon még mindig hódít, pedig télen derékvédő nélkül nagyon gáz. Ha ilyen csajt látok: rövid kabát, csípőnaci, kerékpár trióban engem is kiráz a hideg, ha kint van a dereka. Hiszem, hogy a divatnak és az egészségnek már nem kell megütközni. Megvívták a csatát és az utóbbi nyert, csak sokan még nem értesültek róla. Egyre népszerűbben a derékmelegítők, sőt nekem van olyan alsóneműm, ami ösze van kombinálva a derékmelegítővel. Nem a nagymamás! Lehet kapni rendesen fehérneműboltban.

Mondhatni kihasználom a divatot, elveszem ami kell és eldobom, ami nem. 

Az otthoni őszi kollekció összeállításábna nagy segítségemre volt néhény papírdoboz és a szekrény, ugyanis vásárlás nélkül az alábbi darabokra bukkantam:

 

 

barna-szegecses-david-jones-taska.jpg

Barna, szegecses David Jones táska, Csóra cipőboltban vettem tavaly. Sajnos elég pirosas színt ad neki a vaku, pedig normális barna színű, nem ilyen. Van egy másik pántja, ami végig szegecses, kézitáskaként is hordható, de én jobban szeretem a hónom alá csapni. Aukciós oldalakon van hasonló vagy a Stradivariusban halványabb színben.

A sztár: 

 

f-f-szegecses-mubor-kabat.jpg

 

F&F szegecses gallérú kabát. Kb. 1,5 éve vettem a Tescoban. 

Most itt tudsz hasonlót venni:

Vagy  a Bershkában:

 

bershka-szegecses-dzseki.jpg

Katt a képre!

 kinai-szegecses-mintas.jpg

Ezt a cipőt pár éve a kínaiban vettem. Nem valódi szegecsek vannak benne, hanem szegecs hatású strasszok, de én attól még szeretem. 

Hamarosan bemutatom az idén vásárolt darabokat is! ;)